Bamboe kleding

Bamboe boxershort Maxx Owen marine 5 stuks

Bamboe kleding is het afgelopen jaar populair in Nederland en hier lijkt voorlopig geen eind aan te komen. Dit is eigenlijk niet zo verwonderlijk, want de producten die van bamboe zijn vervaardigd dragen bij aan een beter milieu.
In tegenstelling van bijvoorbeeld katoen, heeft bamboe geen bestrijdingsmiddelen nodig om tot wasdom te komen. Hoe groeit het dan? Eenvoudig het heeft alleen hemelwater nodig!
Door dit is er geen gronderosie, wortels blijven in takt en groeien vervolgens weer aan.

Bamboe kleding.

Zeg nou zelf dat is toch helemaal geweldig? Ben je iemand die geeft om onze aardbol? Probeer dan materialen van bamboe eens uit. Er zijn vele voordelen van het dragen van dit geweldig mooi product. Het assortiment is tegenwoordig divers, je kunt dan bijvoorbeeld denken aan sokken, boxershorts, T-shirts, overhemden etc.

Bamboe voordelen

Zoals genoemd in wat hier boven staat, zijn er nog wat voordelen vergeleken met katoen. Het dragen van bamboe is veel prettige dan katoen:

– Het is zacht en soepel
– Het is ademend en neemt 3 keer zoveel vocht op.(ideaal bij het sporten)
– Heb je een gevoelig huid? Het is hyperallogeen en antiallergisch!
– Het is hygiënisch door de antibacteriële stof die bamboe bevat en onaangename geuren voorkomt.
– Koel in de zomer en lekker warm in de winter.
– Kreukvrij door de ronde vezel die bamboe bezit.

Bamboe wasvoorschriften

Ook kleding wat gemaakt is van bamboe moet op zijn tijd uitgewassen worden. Dit kan gewoon in je wasmachine, maar niet hoger dan dertig graden. Heb je geen droger? Dat komt goed uit, want bamboe moet niet in de droger. Het heeft uniek eigenschap van ronde vezel. Gebruik geen wasverzachter, hierdoor verliest het zijn zachtheid.
Hou je je aan het advies wasvoorschriften, dan ben je lang verzekerd van je bamboe aankoop.