Tag archieven: biologische boxershorts

De voordelen van biologische boxershorts

De voordelen van biologische boxershorts

Biologische boxershorts zijn boxershorts die van onbehandelde katoenzaden worden gemaakt. Dit betekent niet alleen dat het ondergoed vrij is van giftige bestrijdingsmiddelen (die bij het kweken van katoen voor conventionele boxershorts wel worden gebruikt), maar ook dat de vezels van het ondergoed langer, sterker en zachter zijn.

 

Biologisch ondergoed is over het algemeen duurder dan ondergoed van conventioneel katoen, maar het dragen van biologisch ondergoed brengt wel enkele interessante voordelen met zich mee. Welke voordelen dit zijn, lees je in dit artikel. Twijfel je over de aanschaf van biologische boxershorts? Lees dan op deze pagina waarom deze investering toch zeker interessant kan zijn.

Biologisch ondergoed

Voordeel #1: het milieu wordt niet geschaad in het productieproces

Om conventioneel ondergoed te maken, wordt er gebruik gemaakt van katoen dat in het productieproces behandeld wordt met verschillende soorten bestrijdingsmiddelen. Deze bestrijdingsmiddelen doen hun werk goed en beschermen het katoen tegen diverse vervelende insecten, maar de middelen zijn wel schadelijk voor het milieu. Koop je ondergoed van biologisch katoen, dan worden deze bestrijdingsmiddelen niet gebruikt. Dit betekent dat het milieu minder aangetast wordt en je indirect investeert in een betere toekomst voor de hele wereld.

 

Voordeel #2: de kleuren in het ondergoed zijn niet schadelijk

Sommige conventionele boxershorts bevatten chemische stoffen om bepaalde kleuren te maken. De kleuren van deze boxershorts zijn prachtig, maar de huid reageert niet altijd goed op de stoffen die gebruikt worden om de kleuren te maken. Draag je biologisch ondergoed, dan worden dit soort chemische stoffen niet gebruikt. Dit betekent dat je huid niet reageert op de boxershorts en de onderbroeken altijd lekker zitten. Zeker als je een gevoelige huid hebt, is dit een groot voordeel. Een gevoelige huid reageert namelijk sterker op de chemische stoffen in kleding, zoals in conventionele boxershorts.

 

Voordeel #3: de boxershorts zitten lekkerder

Tot slot zitten biologische boxershorts lekkerder dan boxershorts van conventioneel katoen. Dit komt omdat de katoenvezels van de boxershorts langer, zachter en sterker zijn, waardoor het ondergoed lekkerder draagt. Bijkomend voordeel: omdat het katoen niet behandeld wordt met chemische middelen, blijft het van hoge kwaliteit. Dit betekent dat biologisch heren ondergoed niet alleen lekkerder zit, maar ook veel langer meegaat dan ondergoed dat wel gemaakt is van conventioneel katoen met bestrijdingsmiddelen.

 

Zo heb je bij biologische boxershorts bijvoorbeeld niet te maken met het uitrekken van de stof van de boxershort, maar ook niet met pillen in de stof. Deze problemen komen wel voor bij boxershorts van conventioneel katoen, waardoor de kwaliteit van deze boxershorts automatisch minder hoog is en de levensduur bovendien minder lang is.