Toont 1 resultaat

Bamboe sokken

Heb je ooit overwogen bamboe sokken aan te schaffen? Dit is de trend van dit moment! Deze trend komt onder meer weg bij de steeds grotere vraag naar duurzame producten. Wist je dat de opbrengst van een bamboeplant vele malen groter is, dan die van een katoenplant? De wortels van een bamboeplant blijven bewaard na de oogst hiervan, waardoor gronderosie voorkomen wordt. Daarbij zullen er nieuwe stengels bij deze wortels naar boven komen, voor een volgende productieronde. Niet onbelangrijk, voor de productie van de sokken hoeven geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt te worden. In ons assortiment bieden wij verschillende kleuren bamboe sokken aan.

Voordelen van bamboe sokken

De sokken zijn gemaakt van een uiterst zachte en soepele stof. Dit maakt dat de sokken netjes aansluiten op de vorm van je voeten. Een andere fijne eigenschap van bamboe is het feit dat dit materiaal een ademende werking heeft. Daarbij wordt het zweet drie keer beter opgenomen door bamboe sokken, dan door sokken van katoen. Het toont aan dat deze soort sokken ook voor sporters erg interessant kunnen zijn. Om ook mensen met een allergie deze sokken te kunnen laten dragen, maakt men gebruik van hypoallergeen en antiallergische stoffen bij de productie van deze bamboe sokken.

Wasvoorschriften voor bamboe sokken

Je kunt de heren sokken heel eenvoudig met de rest van je kleding mee wassen. Houd er wel rekening mee dat het verstandig is om de was niet op meer dan 30 graden Celsius te laten draaien. Dit kan voor een versnelde slijtage aan de sokken zorgen! Iets wat je natuurlijk wilt voorkomen als je voor duurzame sokken kiest. In veel gevallen zal het niet noodzakelijk zijn om de sokken te drogen, doordat het stofje erg snel droogt. Natte sokken zou je in een droger mogen drogen. Verstandiger is het echter om ze kort aan de waslijn te laten hangen.